Munkamegbeszélés az OTSZ továbbfejlesztéséről

A TSZVSZ elmúlt évi kezdeményezése (nem szabályozott beépített oltóberendezések forgalomba hozatala) alapján az OKF Hatósági Főigazgató helyettese szakmai konzultációra hívta – szeptember 20-án – a TvMI-k létrehozásában közreműködő szervezetek vezető képviselőit.

A megbeszélés fő témája az OTSZ eddigi alkalmazási tapasztalatai és a szabályozások helyzete, kiemelve az OTSZ jövőbeni módosítását.

Dr. Takács Árpád főigazgató-helyettes bemutatta a szervezeti egységek vezetőit és röviden ismertette az eddigi tapasztalatokat, kitérve arra, hogy a TSZVSZ tavaszi kezdeményezését még nem sikerült jogszabályban megjelentetni, így a nem szabályozott beépített oltóberendezések forgalomba hozatala változatlanul problémát okoz az érintett szervezeteknek. Erről a hatósági ellenőrzést végzőket is tájékoztatták. Az új beépített oltóberendezések forgalomba hozatala azonban így alapvető nehézségekbe ütközik, ezért a TSZVSZ részéről jeleztük a helyzet mielőbbi rendezésének szükségességét.

Tájékoztató hangzott el a folyamatban lévő jogszabályváltozásokról, ebből kiemelten a tűzvédelmi szakvizsgával és a tervező felelősséggel kapcsolatos kérdésekről, valamint az ország újonnan felvett hatósági szakembereinek továbbképzéséről. Ez utóbbit a résztvevő szervezetek előadókkal is segítik, annak érdekében, hogy a feladatok mindkét oldalon „közös hangon” szóljanak.

Ugyancsak újabb lépés az OTSZ felülvizsgálata és a szükséges korrekciók elvégzése. Ebben a hatósági oldal tapasztalatait is figyelembe véve konzultálunk az illetékesekkel, akik számítanak a TSZVSZ tagjainak észrevételeire, javaslataira.

Heizler György

 

Cikk megosztása: