Sprinkler Egyeztető Fórum alakult

A TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség alapvető célja a tűzesetek megelőzésével, a bekövetkező tűzesetek gyors és hatékony felszámolásával a hazai tűzvédelemben a korszerű módszerek elterjesztése, s ezen belül az egyes szakterületek hatékony képviselete. Ezért is vállaltunk szerepet a Sprinkler Egyeztető Fórum létrehozásában, amely 2015. június 3-án a Tatabányai Edutus Főiskolán alakult meg az Agis, a Dunamenti Tűzőr, a Minimax, a Tyco és a Ventor vezetőinek részvételével.

A Fórum célja, hogy segítse a vizes és vízködös oltóanyagon alapuló oltóberendezéseket forgalmazó vállalkozásokat és az azokat tervezőket, hogy a technológiák alkalmazhatóságával és tervezésével kapcsolatos korszerű információk széles körben elterjedhessenek Magyarországon.

A Fórum keretein belül céljaink:

  • a tagok számára a minél teljesebb szakmai konszenzus kidolgozásához szükséges keretek megteremtése,
  • a tagok és a beruházók között a technológiák adta előnyök bemutatása, illetve a minőségi megoldások adta előnyök ismertetése,
  • a tagok és a tervező szakágak között a korszerű alkalmazások adta előnyök ismertetése,
  • a tagok és a tűzvédelmi hatóság szakemberei között a technológiák alkalmazhatósági,
  • engedélyeztetési és üzemeltetési kérdéseinek minél mélyebb és részletesebb megismertetése.

A Fórum szoros együttműködést tervez a magyarországi érintett szakmai szervezetekkel, a MMK-val, a MÉK-el, a TMKE-val. Tagjai, mint a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség tagjai elfogadják a Fórum által javasolt a minőségre és a verseny tisztaságára vonatkozó minimum követelményeket.

Cikk megosztása: