Tisztújító közgyűlés – 2018 március 1.

TISZTÚJÍTÁS a TSZVSZ-nél

A TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség 2018. március 1-jén tartotta Beszámoló és Tisztújító közgyűlését. A Közgyűlés a Club Hotel Sarlóspusztában került megtartásra, a 174 tagot számláló szövetség közgyűlésén 76 tag képviseltette magát.

A közgyűlés tisztségviselőinek megválasztását követően a leköszönő elnökség javaslata és a tagság szavazatai alapján Kreisz György-díj került átadásra Kollmann Gyulának, elismerésként a szövetség érdekében végzett sok évi kiemelkedően magas színvonalú szakmai munkájáért.

A 2017 évi beszámolók és a 2018 évi tervek elfogadását követően tartotta meg a Szövetség a tisztújítást, melynek keretein belül a teljes vezetőség megújítására sor került.

Megválasztott új tisztségviselők:

Elnökség

  • elnök: Seres Attila
  • alelnök: Zellei János
  • elnökségi tagok:  Farkas Károly, Marlovits Gábor, Olasz Lajos, Pásztor Zoltán, Tarnaváry Zoltán, Wermeser Gábor
  • titkár: Lestyán Mária

Elnökségi póttagok: Baumstark Péter, ifj. Héra Attila, Kreitner Zoltán, Nagy Katalin

 Bizottságok

Felügyelőbizottság

  • elnök: Kohut Pál
  • tagok: Kállai Miklós, Mezey Zoltán
  • póttag: Nikicser Ildikó

Etikai Bizottság

  • elnök: Kreitner János
  • tagok: Kovács Péter, Pribék Ferenc
  • póttag: Boldizsár József

 

Seres Attila újonnan megválasztott elnök kiemelte, hogy a Szövetség elindult egy úton, ami a régi értékek megtartásával a XXI. századba vezeti a Szövetséget.

„Az alapítás óta eltelt több mint 20 év, amely alatt nagyon sok minden változott a Szövetségen belül és kívül egyaránt. A fejlődésünknek köszönhetően szükségesek és időszerűek voltak bizonyos változások. Az új Alapszabályunk már ezt az irányvonalat képviseli amelyhez most a Szövetség tisztségviselői megválasztásra kerültek.

A változások nem mentek mindig zökkenőmentesen, ennek tanúi, szereplői voltunk mindannyian. A mostani választással úgy gondolom, hogy a tagságunk döntő része letette a voksát a fejlődés új irányvonala mellett.

Természetesen építő jellegű kritikára, vitára mindig szükség van, hiszen közönyből nehéz megújulni.

Elnökként szeretném elérni, hogy Szövetségünk egyre inkább megkerülhetetlen tényező legyen a hazai tűzvédelemben. Ezt csak a tagjaink megfelelő aktivitása mellett tudjuk fenntartani.

Ehhez a munkához kívánok mindenkinek erőt és kitartást. Ne feledjék: Mi vagyunk a szakma!”

 – Az új vezetőség nevében szeretném megköszönni a tagság bizalmát.

Seres Attila

(fotók: Gyöngyösi Adrienn)

Cikk megosztása: