Tudomány és tűzvédelem

Szervezetünk képviseletében 2016. november 10-én Budapesten tartott Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács ülésén Heizler György elnök vett részt, ahol a szakterület idei évi tudományos kérdései és a jövő év feladatai kerültek terítékre.

Tájékoztató hangzott el a Hanns Seidel alapítvány 2017. évre kiírt pályázatairól, amelyre összesen 9 kidolgozott pályázat érkezett. Ebből a bizottság hármat emelt ki és javasolt az alapítványhoz megküldeni. A tűzvédelmet közvetlenül a tűzvédelmi hatósági tevékenység módszertana téma érinti.

Az idei évi fő program a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett és a Hanns-Seidel Alapítvány által támogatott – a Magyar Tudomány Ünnepéhez kapcsolódóan – „Kitelepítés-befogadás különböző aspektusai” című konferencia. A rendezvényre 2016. november 24-én Debrecenben kerül sor.

A 2016. évi munkával kapcsolatban kiemelték a publikációs munka jelentőségét, illetve néhány tűzvédelmi alapkutatást és a KOK külföldi tűzvédelmi oktatási kapcsolatainak erősödését. A konferenciák közül kiemelték: Innovációk a tűzoltásban és a műszaki mentésben konferencia Pécel (TSZVSZ-KTT), MTSZ Szakmai Napok – kiállítás, konferencia Balatonföldvár, Nemzetközi tűzvizsgálati konferencia Budapest.

A 2017 évi feladatok döntően a tudományos pályázatok, a képzés alakulása és a konferenciák köré szerveződtek. A szövetségünket érintő közös konferencia javasolt témája: Innovációk és megoldások az építészeti aktív tűzvédelemben.

Cikk megosztása: