Tűzvédelmi Fórum júniusban – beszámoló

a54bfgv6u

A Magyar Tűzvédelmi Szövetség Nemzetközi Tagozata nemzetközi tűzvédelmi fórumot rendezett 2016. június 24-26. között Alsóörsön. A meghívott külföldi tűzvédelmi szövetségek képviselői mindannyian az ECEUFire, a Közép-Kelet Európai Tűzvédelmi Együttműködés tagjai: ukránok, lengyelek, szlovénok, csehek, románok, magyarok vettek részt az eseményen.

A két napba belesűrített nemzetközi eszmecsere közben minden képviseletnek lehetősége adódott, hogy saját országának tűzvédelmi helyzetét, szövetségének működését bemutathassa. A fórum kifejezett célja az volt, hogy a nemzetközi együttműködést erősítse, a tagországok lehetőségeit bővítse.

Az ECEUFire soros elnöki posztjára az Ukrán Tűzvédelmi Szövetség elnöke, Boris Platkevych került, aki a tagországok koordinátorai segítségével összefogja és irányítja az ECEUfire életét. Platkevych úr a kidolgozott együttműködési stratégia átfogó megbeszélése és további lépések meghatározása érdekében meghívta az Együttműködés tagjait a 2016 decemberben Kijevben megrendezésre kerülő ukrán tűzvédelmi konferenciára.

Az alsóörsi nemzetközi fórum hozzájárult a külföldi tűzvédelmi szövetségek közötti barátság elmélyítésére, az együttműködés megerősítésére. Köszönjük minden szervezőnek, de legfőképpen a Dunamenti Tűzvédelem Zrt.-nek a támogatást a rendezvény színvonalas megrendezéséhez.

Szabó Mónika
Magyar Tűzvédelemi Szövetség
Nemzetközi Munkacsoport vezető

 

Cikk megosztása: