Újjáalakul a Nemzetközi Kapcsolatok Munkacsoport

Az elmúlt év után a szövetség elnöksége a nemzetközi kapcsolatok erősítésére törekedve úgy döntött, hogy újjáalakítja a Nemzetközi Kapcsolatok Munkacsoportot. Ezért várja azok jelentkezését, akik a téma iránt elkötelezettek és részt vállalnak ebben a munkában. A Munkacsoport újbóli megalakulását a Közgyűlést követő Szakmai napra tervezzük.

Szövetségünk eddigi nemzetközi kapcsolatainak rövid összefoglalása:

  • alapító tagja vagyunk az ECEUFIRE (East-Central European Fire Protection Cooperation; Kelet-Közép Európai Tűzvédelmi Együttműködés) csoportnak, közösen a lengyel, cseh, ukrán, román, szlovén, bolgár szövetséggel,
  • rendszeres kapcsolatunk van két német szövetséggel,
  • eseti kapcsolatunk van horvát, baltikumi, orosz, belorusz szövetségekkel.

E szövetségekkel rendszeresen részt vettünk különféle rendezvényeken, és az aktuális tűzvédelmi ügyekről információkat cseréltünk az egyes országok vonatkozásában, ill. EU közös ügyekről.

Várjuk azon tagok jelentkezését, akik a következő nyelvek valamelyikét tárgyalási szinten beszélik: angol (az ECEUFIRE- ben első sorban ez a kommunikáció nyelve), német, cseh, lengyel, orosz, esetleg valamely délszláv, bolgár, és aktívan részt tudnának venni a Munkacsoport munkájában.

Nikicser Ildikó titkár

Cikk megosztása: