Üdvözöljük a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség hivatalos honlapján!

A Tűzoltó készülékek, tűzvédelmi felszerelések tagozat megbeszélése

A TSZVSZ - Magyar Tűzvédelmi Szövetség közgyűlése előtt tartotta ülését a Tűzoltó készülékek, tűzvédelmi felszerelések tagozat.

A TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség éves rendes közgyűlése előtt a Tűzoltó készülékek, tűzvédelmi felszerelések tagozatnak lehetősége nyílt egy a tagozati tagokat is közvetlenül érintő mai kialakult gazdasági helyzetet elemző és a tagozat 2022 terveit egyeztető megbeszélésre amit a Hotel Stáció Vecsés konferencia termében tartottunk 20 fő részvételével.

A megbeszélést Pásztor Zoltán tagozat vezető nyitotta meg melyben pár szóban köszönetet mondott a 2021 év munkájáért ezen belül a 2021. szeptember 16-17.én tartott szakmai napokon való aktív részvételért, ami rendkívül eredményes volt.

Ezután a Tagozat 2022 tervei kerültek kibontásra, megbeszélésre majd véglegesítésre melyek a következők:

SZAKMAI TERV 2022

TŰZOLTÓ KÉSZÜLÉK ÉS FELSZERELÉS TAGOZAT

TSZVSZ kiscsoportos képzéseinek további bővítésével megszervezni, az alábbi témákban a szakmai gyakorlati képzést.

Tervezett témák:

-Beépített hő-és füstelvezető rendszerek felülvizsgálata, karbantartása (kupolák) ipari alkalmazások.

-Beépített hő-és füstelvezető rendszerek felülvizsgálata, karbantartásalépcsőházi ablakok egyéb berendezések.

2. Tagozati szakmai napok szervezése (2022.szeptember) a szakmai aktualitások, kiscsoportos képzés.

3. Az új karbantartó program/programok, alkalmazások megismertetése a tagság még szélesebb körében rendszeres konzultációk tartása.

4. „Hogyan készül” gyártók bevonása a szakmai képzésekbe. Gyárlátogatások szervezése.

5. Folyamatos szakmai és gazdasági konzultációk tartása tagozati ülések formájában a TSZVSZ által szervezett konferenciák és egyéb rendezvények helyszínein.

A Tagozati konzultáció a meghirdetett: “A kialakult háborús helyzet hatásai a szakmánkra kiváltképpen az alapanyag drágulások okozta folyamatos áremelések kezelése, és várható tendenciák” címmel került megtartásra.

A jelenlegi helyzetről és a várható 1-2 év tendenciákról Szabó Tamás a TÜK Partner Kft vezetője mint nagykereskedő tartott előadást, melyet sokunk a piacon tapasztalt észrevételeivel kiegészítve elemeztük. Elemeztük továbbá a hirtelen egekbe szökő alapanyagok árait és azok jelenlegi és esetleges jövőbeni hatásait az új készülékek árára, és ezek hatásait a javítási árakra ahol szintén drágulás történt a felhasznált anyagok tekintetében is. Nagymértékben meghatározó lehet még az „üzemanyag árstop” feloldása ami legalább az előző időszakhoz hasonló áremeléseket hozhat. A piacon végbement változások hatásait tagjaink kezelni tudták, de a közös gondolkodás elengedhetetlen ebben a témában is. A témában a következő konzultáció a szeptemberben megrendezésre kerülő szakmai napok keretein belül lesz.

Partnereink

arany fokozatú partnerek

arany fokozatú partnerek

ezüst fokozatú partnerek

ezüst fokozatú partnerek

bronz fokozatú partnerek

bronz fokozatú partnerek