Üdvözöljük a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség hivatalos honlapján!

Az NKE újra tűzvédelmi mérnöki alapképzési szakot indít

Ismét lehet jelentkezni a tűzvédelmi mérnöki alapképzési szakra

A 2023/2024-es tanévre újra felvételt hirdet a Nemzeti közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Katasztrófavédelmi Intézete a tűzvédelmi mérnöki BSc alapszakon. A tűzvédelmi mérnöki alapképzési szakon olyan széleskörű ismeretekre tesznek szert a hallgatók, amelyek biztosítják a komplex műszaki feladatok megoldására való kompetenciákat és a mérnöki szakmai szervezetek egységei irányításának képességét.


A tűzvédelmi mérnöki alapszakra államilag támogatott és önköltséges, nappali és levelező tanrendbe is jelentkezhetnek a hallgatók. A hallgatók a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen nyolc félév alatt elsajátíthatják a korszerű tűzvédelmi mérnöki módszereket és a tűzbiztonsághoz kapcsolódó műszaki megoldások alkalmazását.


A tűzvédelmi mérnöki alapképzési szakot sikeresen elvégző hallgatók az építmények és az ipari technológiák tűzvédelmével foglalkozó gazdasági szereplők tervezői, kivitelezői, műszaki ellenőri és üzemeltetési szakbeosztásaiban tudnak elhelyezkedni, amelyet a hazai és külföldi beruházások folyamatos bővülése biztosít. Emellett lehetőség nyílik a hivatásos katasztrófavédelmi szervezetek tűzmegelőzési, tűzoltási és ügyeleti szakterületén, az önkormányzati és a létesítményi tűzoltóságok tűzvédelmi mérnöki szakbeosztásaiban való elhelyezkedésre is. A tűzvédelmi mérnöki diploma megszerzésével a hallgatók a legmagasabb színtű tűzvédelmi tervezői jogosultságot szerzik meg. A képzés magyar nyelven folyik.


A jelentkezés és a képzés részletei az alábbi linken: https://www.felvi.hu/felveteli/egyetemek_foiskolak/!IntezmenyiOldalak/meghirdetes.php?meg_id=23961&elj=23a, és a lenti felhíváson leolvasható QR kód útján elektronikusan elérhetőek.

Jelentkezési határidő: 2023. február 15.forrás: Nemzeti közszolgálati Egyetem

Partnereink

arany fokozatú partnerek

arany fokozatú partnerek

ezüst fokozatú partnerek

ezüst fokozatú partnerek

bronz fokozatú partnerek

bronz fokozatú partnerek

További bejegyzések