Üdvözöljük a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség hivatalos honlapján!

Állásfoglalás

A tűzvédelmi törvény tervezett módosítására tett Szövetségi javaslat.

A kormany.hu-n társadalmi egyeztetésre közzétettek egy saláta törvénytervezetet, melynek témája az Állam működésének további egyszerűsítésével összefüggő törvénytervezet.A tervezet az alábbi linken érhető el: https://kormany.hu/dokumentumtar/allam-mukodesenek-tovabbi-egyszerusitesevel-osszefuggo-torvenytervezet. A törvénytervezet jelentős mértékben átalakítaná a Tűzvédelmi Szabályzat készítésének és alkalmazásának eddig megszokott rendjét, valamit radikálisan módosítaná a tűzvédelmi oktatás rendszerét is.

A TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség szakmai állásfoglalást és javaslatot készített annak érdekében, hogy csak széleskörű szakmai egyeztetést és kockázatelemzést követően kerüljön sor a törvény kormányzati szándéknak megfelelő módosítására. Természetesen ez csak a kapcsolódó egyéb jogszabályok módosításával összhangban történhet meg - és ahogy eddig is minden esetben - a TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség most is minden szakmai támogatást megad annak érdekében, hogy egy jobb, hatékonyabb, a gyorsan változó alkalmazási környezetbe megfelelően illeszkedő tűzvédelmi jogi szabályozási háttér jöjjön létre.

Átfogó módosítás hiányában a pusztán adminisztratív teher csökkentési céllal történő jogszabály módosítási javaslat álláspontunk szerint jelentős mértékben rontaná az épületek tűzbiztonságát valamint a személyek, munkavállalók biztonságát. Már rövid távon negatívan hatna a létesítmények tűzvédelmi helyzetére, valamint ellentétes lenne a tulajdonosi, tulajdonostársi, munkavállalói, az épület használói, illetve a szomszéd ingatlanok tulajdonosi érdekeivel. Az egyik legnagyobb probléma továbbá, hogy megnehezítené vagy ellehetetlenítené a hatékony tűzoltói beavatkozást!
A TSZVSZ Magyar Tűzvédelmi Szövetség Magyarország legnagyobb közel 30 éve működő szakmai szervezete, amelynek tagjai a tűzvédelem teljes területét lefedik. Átfogó képpel és ismeretekkel rendelkezünk a szakterületünket érintően, látjuk annak hibáit, hiányosságait is adott esetben, de tisztában vagyunk a kockázatokkal is.

A TSZVSZ állásfoglalását és annak indoklását itt megtekintheti

Ha fontosnak tartja, hogy valaki az Ön érdekeit is képviselje és szeretne az ország legnagyobb szakmai szervezetéhez tartozni, akkor legyen Tagunk!

TSZVSZ belépési nyilatkozat


Partnereink

arany fokozatú partnerek

arany fokozatú partnerek

ezüst fokozatú partnerek

ezüst fokozatú partnerek

bronz fokozatú partnerek

bronz fokozatú partnerek

További bejegyzések